KIRGISISTAN – KOM TIL KULTUREFTERMIDDAG

KIRGISISTAN – KOM TIL KULTUREFTERMIDDAG
Queen of the Kyrgyz Mountains... flyttet til lørdag den 12. september

Queen of the Kyrgyz Mountains… flyttet til lørdag den 12. september fra kl 14-17 holder DEH kirgisisk kultureftermiddag i Kulturhuset Indre By i København.

Lørdag den 12. september 2020 kl 14-17 er der en enestående chance for at se og høre om Kirgisistan og kirgisisk kultur. Sammen med den kirgisiske diaspora i Danmark (folk eller befolkningsgrupper, der frivilligt eller ufrivilligt lever spredt udenfor hjemlandet) afholder DEH kirgisisk kultureftermiddag i Kulturhuset Indre By i København.

Program:

En kort indledende fortælling om det kirgisiske samfund i dag som oplæg til filmen Queen of the Mountains. Filmen fortæller om den kirgisiske kultur, og hvordan en stærk kvinde kan få tingene til at gå op i en højere enhed: Queen of the Mountains er et historisk epos fra Kirgisistan, der blev sat i det 19. århundrede, og som fortæller den sande historie om Kurmanjan Datka, en stærk viljestrengende kvinde, der bliver hersker i sit land og redder nationen fra total ødelæggelse.

Efter filmen er der mulighed for en god snak om Kirgisistan, hvor DEH har gennem en halv snes år arbejdet med projekter for at skabe bedre muligheder for de mest udsatte grupper. Bl.a. vil der være mulighed for at drøfte et nyt initiativ til at skabe nogle gode, bæredygtige sanitære forhold for et par hundrede børn med handicap i landsbyen Shaidan.

Der vil være mulighed for at købe kaffe, te og drikkevarer (og sandwich) i cafeen. Desuden kan I kan prøve lidt traditionelle kager., frugter og vand.

Hvis du vil vide mere, kan du skrive til tilek.mamytova@europeanhouse.org

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>