Header Image - DET EUROPÆISKE HUS

Blog

21 Articles

Ny Husinformation Udgivet

by huseyin 0 Comments
Ny Husinformation Udgivet
Group of people having a video conference

Husinformation for den 17. november 2020 er blevet udgivet

Denne udgave af Husinformation har fokus på den Ekstraordinære Generalforsamling der afholdes den 24. november 2020 på ENGHAVEVEJ 80, 4. SAL, 2450 KØBENHAVN SV (DISIE), som denne gang på grund af COVID-19 kun kan have 10 personer møde op fysisk, så det bliver også afholdt online. Du kan også læse dagsordenen i denne udgave af Husinformation.

Du kan læse den ved at klikke her, eller ved at gå til siden Husinformation på DEHs hjemmeside

Extraordinær Generalforsamling Dagsorden og Vedtægter for AMIS

Extraordinær Generalforsamling Dagsorden og Vedtægter for AMIS

Extraordinær Generalforsamling vil blive afholdt den 24. november 2020, kl. 17 på ENGHAVEVEJ 80, 4. SAL, 2450 KØBENHAVN SV (DISIE), pga. COVID-19 kan kun 10 personer deltage fysisk, men der bliver mulighed for at deltage online

Ved GF 2020 den 29. september 2020 blev det besluttet at afholde en ekstraordinær generalforsamling d. 24. november 2020 til endelig beslutning om DEHs fremtid, idet man indstillede, at DEH skifter navn til AMIS – A More Inclusive Society.

Dagsorden for extraordinær generalforsamling og vedtægter for AMIS er blevet udgivet, du kan finde dem på DEH’s hjemmeside på siden DEH formelt, eller ved at klikke: Åben Dagsorden for Extraordinær GF og Åben vedtægter for AMIS

Nye videoer fra Kirgisistan – projektet lever videre på mange fronter

Nye videoer fra Kirgisistan – projektet lever videre på mange fronter

De unge studerende fra den foreningen af social work studerende, som fik deres egen fraktion inden for Association of Social Workers under projektet, har lavet 5 videofilm, der skal være med til at advokere for udsatte gruppers rettigheder.

Det er dejligt at se, at projektet også med denne gruppe lever videre. DEH håber, vi kan være med til at hjælpe dem med at opbygge deres kapacitet i løbet af efteråret.

Se de 5 videofilm ved at klikke her

DEH har udgivet: Husinformation 13. oktober 2020

by huseyin 0 Comments
DEH har udgivet: Husinformation 13. oktober 2020

I denne udgave af Husinformation kan du læse om at ved den seneste Generalforsamling d. 29. september 2020 blev det besluttet at Ekstraordinær Generalforsamling vil blive afholdt den 24. november 2020, og om hvordan du kan tilmelde dig til denne ekstraordinære GF. Du kan læse mere ved at klikke her.

I denne Husinformation er der også vedhæftet denne video om at Kirgisistans Præsident har erklæret undtagelsestilstand:

Valg i Kirgisistan: Søndags resultater annulleret efter masseprotester

Valg i Kirgisistan: Søndags resultater annulleret efter masseprotester

FRA BBC 07-10-2020

Artikel om at Valgmyndighederne i Kirgisistan har annulleret resultaterne af parlamentsvalget efter voldelige protester.

Demonstranter brød ind i parlamentet om natten og kolliderede med politiet. Hvilket resulterede i hundrede såret og et dødsfald. På grund af parlamentsvalget gav et resultat hvor tre af de fire partier der fik adgang har tætte bånd med den nuværende præsident Sooronbai Jeenbekov.

Du kan læse artiklen i nedenstående PDF

Ny Husinformation udgivet

by huseyin 0 Comments
Ny Husinformation udgivet

Husinformation for d. 18-09-2020 er blevet udgivet.

I denne HusInformation kan du læse om at bestyrelsen har valgt at reorganisere DEH med navneforandring til AMIS (A more inclusive society), desuden bliver der også inviteret til Generalforsamling d. 29-09-2020

Du kan læse denne husinformation ved at klikke her.

NY HUSINFORMATION UDGIVET

by huseyin 0 Comments
NY HUSINFORMATION UDGIVET

Husinformation for d. 01-09-2020 er blevet udgivet.

I denne HusInformation kan du læse om nogle af de aktiviteter, der er ved at komme igang igen: Bl.a. programmet for Kultur Eftermiddag om Kirgisistan, om opstart og kort opsummering af projektet Bombus og afholdelse af DEHs bestyrelsesmøde.

Du kan læse den nye Husinformation ved at klikke her.

KIRGISISTAN – KOM TIL KULTUREFTERMIDDAG

KIRGISISTAN – KOM TIL KULTUREFTERMIDDAG
Queen of the Kyrgyz Mountains... flyttet til lørdag den 12. september

Queen of the Kyrgyz Mountains… flyttet til lørdag den 12. september fra kl 14-17 holder DEH kirgisisk kultureftermiddag i Kulturhuset Indre By i København.

Lørdag den 12. september 2020 kl 14-17 er der en enestående chance for at se og høre om Kirgisistan og kirgisisk kultur. Sammen med den kirgisiske diaspora i Danmark (folk eller befolkningsgrupper, der frivilligt eller ufrivilligt lever spredt udenfor hjemlandet) afholder DEH kirgisisk kultureftermiddag i Kulturhuset Indre By i København.

Program:

En kort indledende fortælling om det kirgisiske samfund i dag som oplæg til filmen Queen of the Mountains. Filmen fortæller om den kirgisiske kultur, og hvordan en stærk kvinde kan få tingene til at gå op i en højere enhed: Queen of the Mountains er et historisk epos fra Kirgisistan, der blev sat i det 19. århundrede, og som fortæller den sande historie om Kurmanjan Datka, en stærk viljestrengende kvinde, der bliver hersker i sit land og redder nationen fra total ødelæggelse.

Efter filmen er der mulighed for en god snak om Kirgisistan, hvor DEH har gennem en halv snes år arbejdet med projekter for at skabe bedre muligheder for de mest udsatte grupper. Bl.a. vil der være mulighed for at drøfte et nyt initiativ til at skabe nogle gode, bæredygtige sanitære forhold for et par hundrede børn med handicap i landsbyen Shaidan.

Der vil være mulighed for at købe kaffe, te og drikkevarer (og sandwich) i cafeen. Desuden kan I kan prøve lidt traditionelle kager., frugter og vand.

Hvis du vil vide mere, kan du skrive til tilek.mamytova@europeanhouse.org

Translate »